Termocentrala de la Florești

De la Turism neconvențional
Salt la: navigare, căutare

Acces

  • Se află pe teritoriul satului Florești, comuna Florești, jud. Prahova.
  • Accesul în perimetru este îngrădit, obiectivul nu este amenajat pentru vizitare și prezintă risc de accidentare.
ATENȚIE!

Vizitarea acestui obiectiv poate contraveni reglementărilor locale și presupune asumarea riscului de accidentare. Decizia de a vizita obiectivul și orice altă consecință aparțin în totalitate cititorului. Deținătorul site-ului turismneconventional.ro nu este responsabil pentru nicio acțiune care va rezulta din utilizarea informațiilor prezentate aici. Ignorarea acestui avertisment se face pe cont propriu.

IMPORTANT

Acest obiectiv face parte din patrimoniul cultural și trebuie conservat. În multe cazuri proprietarii sau autoritățile care au această responsabilitate nu o îndeplinesc ducând la degradarea continuă a obiectivului și ulterior la pierderea lui. Cititorii sunt rugați în mod insistent să viziteze asemenea obiective având o conduită etică. Procedând astfel nu se accelerează deteriorarea și nu se contribuie la interesele materiale ale altor indivizi.

Prezentare

Este un ansamblu de clădiri industriale realizate în perioada interbelică în stil neoromânesc. Aici a funcționat o termocentrală până la desființarea sa în 1971. Se află în stare de degradare, fiind afectată de furturile de materiale, și este abandonată.

Istoric

Construcția termocentralei s-a realizat între anii 1922 și 1923, de către compania Hydrodina, pentru furnizarea energiei electrice necesare zonei petroliere. Proiectul a fost executat de arhitectul Duiliu Marcu, iar lucrările au fost coordonate de inginerul Emil Prager. Societatea a purtat denumirea de Steaua Electrică.

În 1941 s-a construit al treilea termo agregat cu o putere de 15 MW, apoi, după naționalizare, i-a fost extinsă capacitatea de distribuție prin staţii de 25 kV şi 60 kV.

A încetat să mai producă energie electrică în 1971 când a fost desființată.

Galerie

Hartă

Se încarcă harta...

Legături