Turism neconvențional

De la Turism neconvențional
Versiunea din 3 decembrie 2017 21:46, autor: Tiberiu (Discuție | contribuții) (Creez pagina.)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Salt la: navigare, căutare

Turismul neconvențional își concentrează activitatea în jurul descoperirii și studierii unor obiective arhitecturale și geografice ignorate de orice altă formă de turism. Chiar dacă acestor obiective le pot lipsi caracteristicile convenționale ale punctelor de interes turistic sau nu sunt amenajate pentru a facilita accesul vizitatorilor, ele reprezintă o categorie aparte ce stârnește curiozitatea.

Obiectivele turismului neconvențional includ ruinele de orice fel, clădirile abandonate care au avut destinații industriale, militare, de cult sau de reședință, instalații și amenajări industriale, tuneluri și rețele de transport, anumite forme de relief, spații în care s-au desfășurat evenimente istorice, iar lista rămâne deschisă. De asemenea prezintă interes viața și activitatea persoanelor care au avut legătură cu aceste obiective.

Enciclopedia de față cuprinde și obiectivele convenționale, dorind să contribuie la dezvoltarea turismului național. Activitatea constă în descoperirea obiectivelor care nu sunt incluse în circuitul turistic, dar care au acest potențial și care se află, de multe ori, în stare de degradare. De asemenea se urmărește colectarea informațiilor despre acestea, vizitarea lor și redescoperirea tradițiilor limitându-se la teritoriul României. Scopul final este punerea acestor elemente în atenția publicului.

Pagini modificate recent

Modificări recente

Cum puteți contribui

Enciclopedia de față este realizată prin efort personal și nu permite modificarea directă de către altcineva, însă are un caracter deschis pentru următoarele tipuri de contribuții:

Informațiile din această enciclopedie sunt obținute prin observație și documentare, însă nimic nu poate garanta corectitudinea lor deplină. Puteți semnala orice inadvertență folosind modalitățile de contact. De asemenea orice contribuție care poate îmbunătăți calitatea materialelor este binevenită și chiar încurajată.

Sugestiile pentru obiective care nu sunt cuprinse în această enciclopedie și pot face subiectul turismului neconvențional sunt foarte apreciate întrucât ajută la extinderea bazei informaționale. Aștept cu interes.

Materialele multimedia sunt foarte apreciate dacă pot fi adăugate la paginile obiectivelor. De asemenea cele care nu pot fi utilizate direct, dar oferă informații, pot contribui la extinderea bazei informaționale.

Cărțile reprezintă o importantă resursă ce contribuie la calitatea informativă dorită de această enciclopedie. Prezintă mare interes cărțile de istorie, geografie sau monografiile care au legătură cu spațiul românesc.

Promovarea enciclopediei în mediul on-line ajută la transmiterea acestor informații gratuite unui număr cât mai mare de persoane interesate.

Orice alt ajutor oferit pentru desfășurarea investigațiilor pe teren poate duce la economie de timp și la obținerea accesului în zone mai greu accesibile.

Dacă doriți să contribuiți prin oricare din aceste posibilități vă rog să luați legătura cu mine folosind una din metodele de contact.